ecover
IslamicTunesNews- Ustadz Fathuri salehuddin merupakan penulis yang cukup populer di Malaysia, beliau sudah banyak menciptakan karya tulis berupa buku yang hasil tulisan dari beliau sendiri, buku beliau yang sangat fenomenal berjudul mudahnya menjemput rezeki sebuah buku yang menceritakan bahwanya mudah sekali untuk menjemput rezeki.
Tahukah anda untuk mendapat rezeki sememangnya sangat mudah apabila kena caranya? Malah, sumber datangnya tidak disangka-sangka. Mudahnya Menjemput Rezeki merungkai rahsia mudah untuk mendapat rezeki. Ia dikongsi oleh penulis yang telah mengalami ‘peristiwa mendapat rezeki’ daripada Maha Pemberi Rezeki dengan mekanisme yang tertentu. Ikutilah rahsianya!
ada pula janji menarik daripada Allah bagaimana untuk menambah rezeki. Bukan itu sahaja, malah diberi pula formula bagaimana supaya rezeki yang sudah berada di tangan boleh terus berkembang. Bukan sekadar itu, Allah berikan lagi formula bagaimana supaya rezeki yang sudah berkembang dan bertambah banyak tidak pula musnah.
Saya percaya dan rasa sangat yakin, dengan mengetahui formula ini, kita sudah menemukan kunci bagaimana untuk keluar daripada kesulitan hidup khususnya perihal rezeki.
Fakta ini akan mengubah paradigma ( cara berfikir ) kita. Insya-Allah.
“Bukankah Allah SWT telah menjadikan sesuatu bagi kamu untuk bersedekah? Sesungguhnya setiap tasbih ialah sedekah, setiap takbir ialah sedekah, setiap tahmid ialah sedekah, dan setiap tahlil adalah sedekah. Memerintahkan kepada kebaikan ialah sedekah, melarang daripada kemungkaran ialah sedekah bahkan melakukan hubungan bersama isteri kalian juga sedekah” (HR Muslim)
komentar pembaca terhadap buku Mudahnya menjemput rezeki:
“Pencapaian mutakhir seorang insan dalam berprestasi di atas muka bumi ini ialah…apakah amalan atau pekerjaan yang sedang ditekuninya bisa meraih ‘rasa senang di luar dan rasa tenang di dalam.’ Justeru pilihlah pekerjaan yang diredhai Allah SWT dan disenangi oleh makhluk sahaja. Menjemput rezeki adalah satu bentuk amalan paling beradab dalam mendapatkan kekayaan. Menjemput jauh berbeza dengan mencari, memburu, merebut, apatah lagi merampas, memeras atau memanipulasi.
Jika kita berniaga dengan orientasi menjemput rezeki, pastilah Allah SWT redha dan manusia senang dengan bisnes kita. Buku ini adalah satu modul latihan yang lengkap dan praktikal ke arah melahirkan usahawan muttaqin. Mudah-mudahan bertambah bilangan OKB (Orang Kaya Bertakwa) di daerah tercinta kita ini.
Dato’ Dr. Hj. Rusly Abdullah
“Semua orang mahukan rezeki. Ramai orang ‘bertarung’ untuk mendapatkan rezeki. Tidak sedikit juga yang berkeluh kesah kerana tidak cukup rezeki. Kerana itulah buku ini relevan untuk semua orang, terutamanya mereka yang bergelar usahawan.
Idea yang ada di dalam buku ini memberikan perspektif yang sungguh menyegarkan mengenai rezeki. Kesegaran itulah yang bakal membangkitkan kekuatan baru bagi mereka yang ingin menggandakan apa yang telah perolehi sekarang.
Dengan memahami dan mengamalkan idea ini, rezeki akan ‘mengerumuni’ anda – sehingga anda ‘terpaksa’ menerima rezeki, bukan lagi berkeluh kesah kerana rezeki.” Tuan Hj. Fadzli Yusof, Professional TrainerWriter.

*Bagi yang berminat mendapatkan buku ini secara self-pickup dan pembayaran tunai, kami berada di jalan subur gg.ikhlas kec.Medan polonia juga bisa dikirim langsung, sila hubungi +6285297335773